Eşti aici

Towards Inclusive Education For Refugee Children/TIEREF

PERIOADA IMPLEMENTARE  01.01.2018-31.12.2020

   Inspectoratul Școlar Județean Dolj implementează proiectul Erasmus+: Towards Inclusive Education For Refugee Children / TIEREF, Key Action 3: Support for policy reform - Social inclusion through education, training and youth.

   Parteneriatul este inițiat de Istanbul Provincial Directorate of National Education, Turcia  și este derulat în parteneriat cu 7 instituții active în domeniul educației și 24 de parteneri asociați din România, Turcia, Italia, Bulgaria, Letonia și Grecia.

   Cadrele didactice din școli, ministerele educației și elevii migrați sunt beneficiarii proiectului. Proiectul vizează dezvoltarea și implementarea unor practici și metode inovatoare  care să permită educația incluzivă și/sau pentru tineret în contexte specifice, sprijinind incluziunea migraților nou sosiți prin intermediul  unei educații de calitate, inclusiv prin evaluarea cunoștințelor și validarea învățării anterioare.

   Principalele activități prevăzute în cadrul proiectului sunt crearea de produse intelectuale inovatoare și derularea unor teste pilot.

   Produsele intelectuale prevăzute a fi dezvoltate in cadrul proiectului sunt: o bază de date cu exemple de bune practici structurate în 3 domenii: îndrumare, evaluare și validare; un portal online( repository)pentru educația incluzivă, un  instrument online pentru evaluarea și validarea rezultatelor învățării elevilor refugiați și cărți albe referitoare la educația incluzivă pentru copiii migrați.

   Toate produsele intelectuale create vor fi traduse în limba engleză și în limbile tarilor de proveniență ale organizațiilor partenere și  vor fi disponibile publicului în mod gratuit ca resurse educaționale deschise.

   Amploarea proiectului garantează beneficii la nivel european, atât pe parcursul implementării acestuia cât și după finalizarea finanțării. Impactul proiectului înregistrat la nivelul educației școlare dar și la nivelul politicilor educaționale asigură transferabilitatea acestuia la nivel european.

    [Detalii aici]